Barion Pixel
 x 


12 V felszín alatti víz mintavevő rendszer 2+1 fokozatú mini búvár szivattyúval

12 V felszín alatti víz mintavevő rendszer
EMPS-22_2.png
EMPS-22_3.png
Cikkszám:  EMPS-2+1
Termék elérhetősége:   Készleten
Műszaki jellemzők:

- 1 db kétfokozatú búvárszivattyú+ 1 db egyfokozatú nyomásfokozó
- 15 m tömlő
- 17 m elektromos kábel
- tartós kenés
- kettős tömítés
- valamennyi szivattyú -jelöléssel rendelkezik
Bruttó ár:208 280 Ft
Nettó ár:164 000 Ft
ÁFA:44 280 Ft

Az “EMPS ENVIROTOOLS Mini Pump System” a mini búvárszivattyú rendkívül kis 42 mm-es átmérője révén kiválóan alkalmas vízmintavételre nemcsak hagyományos monitoring kutakból, hanem NÁ 63 mm sőt akár NÁ 50 mm-es kisátmérőjű ún. biztosított furatokból vagy ideiglenes vízmintavételi pontokból történő mintavételezésre.

További nagy előnye az általánosan elterjedt szivattyúkkal ellentétben, hogy míg a fent említett kis átmérőjű “kutakba” csak felszíni centrifugálszivattyú vagy perisztaltikus szivattyú szívótömlője helyezhető le, melyek maximális emelő-magassága kb. 6 m ill. kb. 9 m, addig az általunk forgalmazott mini búvárszivattyúkból nyomásfokozóként többet sorba kötve „tetszőleges” emelési magasság érhető el.

Mini búvárszivattyúinkat a megfelelő hosszúságú elektromos kábellel vízmentesen toldva, krokodilcsipeszes elektromos csatlakozóval, és a kellő hosszúságú, kis sugárban feltekerhető, nem megtörő PVC nyomótömlővel ellátva, kisméretű tömlőkocsira szerelve szállítjuk.

Rendszerünk üzemeltethető hordozható akkumulátorról, vagy 12 V egyenáramot biztosító aggregátorról is. Így a vízmintavétel a gépjárművel nem, vagy nehezen megközelíthető helyeken is elvégezhető.

Figyelem: a szivattyú mechanikai szennyeződéseket, homokot, iszapot tartalmazó víz szállítására nem alkalmas, ezért nem használható új kutak beüzemeléséhez, és az iszapzsákban levő fenéküledék eltávolítására!

Műszaki jellemzők:

 • 1 db kétfokozatú búvárszivattyú+ 1 db egyfokozatú nyomásfokozó
 • 15 m tömlő
 • 17 m elektromos kábel
 • tartós kenés
 • kettős tömítés
 • valamennyi szivattyú CE-jelöléssel rendelkezik

Figyelem !

 1. Fontos tudni, hogy a szivattyú vízoszlop méterben vagy Bar-ban megadott maximális emelő-magasságának egy jelentős része fordítódhat a nyomótömlő okozta csősurlódási ellenállás, valamint az egyes toldók, szűkítők, elágazások, könyökök és egyéb idomok okozta alaki ellenállás leküzdésére. Ez másképpen megfogalmazva azt jelenti, hogy a szivattyú sosem fog a fenti táblázatokban megadott magasságra emelni!
 2. A megadott maximális vízhozam érték szabad kifolyásra vonatkozik. Az emelőmagasság növekedésének függvényében folyamatosan csökken a szállított vízmennyiség. A két paraméter összefüggését leíró görbe a szivattyú ún. "jelleggörbéje". Szabad kifolyásnál a legnagyobb a szállított vízmennyiség, míg max. emelőmagasság esetén a szállított vízmennyiség egészen minimális.
 3. A megadott maximális emelőmagasság és maximális vízhozam értékek a szivattyúra eső 12V feszültség esetén igazak. Amennyiben a tápkábel kis átmérőjéből és nagy hosszából eredő ellenállás következtében, vagy akkumulátorról történő üzemeltetés esetén annak fokozatos lemerülése miatt a szivattyúra ennél kisebb feszültség jut, csökken a szállítási magasság és a vízhozam is!
 4. Mivel a vízoszlop méterben megadott emelőmagasság értékek ρ = 1 g/cm3 sűrűségre vonatkoznak, a gyakorlatban ténylegesen elérhető emelőmagasság a szállított közeg (pl. iszapos víz, sós víz, stb.) sűrűségétől is függ!
 5. Akkor miért nem a gyakorlatban elérhető értékeket adjuk meg? Mert a fentiek miatt mind a vízhozam, mind pedig az emelőmagasság, a konkrét összeállítástól függ (nyomótömlő hossza, átmérője, súrlódási tényezője; tápkábel hossza, keresztmetszete az áramforrás állapota;), valamint környezeti tényezőktől (pl. a szállított anyag sűrűsége), és egymástól is függenek.

A szivattyúk mechanikai szennyeződéseket, homokot, iszapot tartalmazó víz szállítására nem alkalmasak, ezért nem használhatók új kutak beüzemeléséhez, és az iszapzsákban levő fenéküledék eltávolítására!

Egység a dobozban: 1

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Kapcsolat

ENVIROTOOLS Környezetvédelmi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 2624 Szokolya, Petőfi Sándor u. 8.
Tel.: +36-30-437-8051, +36-30-251-0982
Fax: +36-23-330-930, +36-27-375-287
Email: envirotools@envirotools.hu
web: www.vizszintmero.hu | www.envirotools.hu

Copyright © 2020 ENVIROTOOLS Kft. Minden jog fenntartva.

barion card payment mark 2017 300px 297x36