Barion Pixel
 x 


12 V egylépcsős mini búvárszivattyú

12V egylépcsős mini búvárszivattyú
Nincs kép beállítva
12V egylépcsős mini búvárszivattyú
Cikkszám:  ETC-1630-77-00
Termék elérhetősége:   Készleten
Műszaki adatok:

Max. folyadékszállítás: 19,5 l/min
Max. emelőmagasság: 7 m
Üzemi feszültség: 12 V
Teljesítmény: 30 - 50 W
Kábel: 1 fm
Átmérő: D42 mm
Hossz: 88 mm
Csonk átmérő: D 10,0 mm
Csonk hossz: 20 mm
Bruttó ár:41 910 Ft
Nettó ár:33 000 Ft
ÁFA:8 910 Ft

A 12 V-os mini búvárszivattyú rendkívül kis 42 mm-es átmérője révén kiválóan alkalmas vízmintavételre nemcsak hagyományos monitoring kutakból, hanem NÁ 63 mm sőt akár NÁ 50 mm-es kisátmérőjű ún. biztosított furatokból vagy ideiglenes vízmintavételi pontokból történő mintavételezésre, a mini búvárszivattyú emelőmagasságának növelésére. Emellett ez a szivattyú lakókocsi, lakóautók, hajók tisztavíz ellátására is alkalmazható.

További nagy előnye az általánosan elterjedt szivattyúkkal ellentétben, hogy míg a fent említett kis átmérőjű “kutakba” csak felszíni centrifugálszivattyú vagy perisztaltikus szivattyú szívótömlője helyezhető le, melyek maximális emelő-magassága kb. 6 m ill. kb. 9 m, addig az általunk forgalmazott mini búvárszivattyúkból nyomásfokozóként többet sorba kötve „tetszőleges” emelési magasság érhető el.

A szivattyú üzemeltethető hordozható akkumulátorról, vagy 12 V egyenáramot biztosító aggregátorról is. Így a vízmintavétel a gépjárművel nem, vagy nehezen megközelíthető helyeken is elvégezhető.

Figyelem: a szivattyú mechanikai szennyeződéseket, homokot, iszapot tartalmazó víz szállítására nem alkalmas, ezért nem használható új kutak beüzemeléséhez, és az iszapzsákban levő fenéküledék eltávolítására!

A szivattyúk jellemzői:

 • tartós kenés
 • kettős tömítés
 • valamennyi szivattyú -jelöléssel rendelkezik
 • 10 m tömlő
 • 12 m elektromos kábel

 

Figyelem !

 1. Fontos tudni, hogy a szivattyú vízoszlop méterben vagy Bar-ban megadott maximális emelő-magasságának egy jelentős része fordítódhat a nyomótömlő okozta csősurlódási ellenállás, valamint az egyes toldók, szűkítők, elágazások, könyökök és egyéb idomok okozta alaki ellenállás leküzdésére. Ez másképpen megfogalmazva azt jelenti, hogy a szivattyú sosem fogja megadott emelőmagasságot/hozamot teljesítgeni!
 2. A megadott maximális vízhozam érték szabad kifolyásra vonatkozik. Az emelőmagasság növekedésének függvényében folyamatosan csökken a szállított vízmennyiség. A két paraméter összefüggését leíró görbe a szivattyú ún. "jelleggörbéje". Szabad kifolyásnál a legnagyobb a szállított vízmennyiség, míg max. emelőmagasság esetén a szállított vízmennyiség egészen minimális.
 3. A megadott maximális emelőmagasság és maximális vízhozam értékek a szivattyúra eső 12V feszültség esetén igazak. Amennyiben a tápkábel kis átmérőjéből és nagy hosszából eredő ellenállás következtében, vagy akkumulátorról történő üzemeltetés esetén annak fokozatos lemerülése miatt a szivattyúra ennél kisebb feszültség jut, csökken a szállítási magasság és a vízhozam is!
 4. Mivel a vízoszlop méterben megadott emelőmagasság értékek ρ = 1 g/cm3 sűrűségre vonatkoznak, a gyakorlatban ténylegesen elérhető emelőmagasság a szállított közeg (pl. iszapos víz, sós víz, stb.) sűrűségétől is függ!
 5. Akkor miért nem a gyakorlatban elérhető értékeket adjuk meg? Mert a fentiek miatt mind a vízhozam, mind pedig az emelőmagasság, a konkrét összeállítástól függ (nyomótömlő hossza, átmérője, súrlódási tényezője; tápkábel hossza, keresztmetszete az áramforrás állapota;), valamint környezeti tényezőktől (pl. a szállított anyag sűrűsége), és egymástól is függenek.

A szivattyúk mechanikai szennyeződéseket, homokot, iszapot tartalmazó víz szállítására nem alkalmasak, ezért nem használhatók új kutak beüzemeléséhez, és az iszapzsákban levő fenéküledék eltávolítására!

Műszaki adatok:

 • Max. folyadékszállítás: 19,5 l/min
 • Max. emelőmagasság: 7 m
 • Üzemi feszültség: 12 V
 • Teljesítmény: 30 - 50 W
 • Kábel: 1 fm
 • Átmérő: D42 mm
 • Hossz: 88 mm
 • Csonk átmérő: D 10,0 mm
 • Csonk hossz: 20 mm

 

Egység a dobozban: 1

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.

Kapcsolat

ENVIROTOOLS Környezetvédelmi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Székhely: 2624 Szokolya, Petőfi Sándor u. 8.
Tel.: +36-30-437-8051, +36-30-251-0982
Fax: +36-23-330-930, +36-27-375-287
Email: envirotools@envirotools.hu
web: www.vizszintmero.hu | www.envirotools.hu

Copyright © 2020 ENVIROTOOLS Kft. Minden jog fenntartva.

barion card payment mark 2017 300px 297x36